Saturday 25 April 2015

Avui és festa major en el meu poble, Benissa.

Avui, com cada quart diumenge d'abril , tots els habitants del meu poble es mobilitzen en un sol sentit. La unica preocupacion que té cada benissero és la de passejar pels carrers del poble a qui considera la seua MARE, REYNA I PATRONA. I a qui durant l'any va aclamar per a demanar la seua intervenció o intercesió devant del seu fill Jesucrist, en penes i angoixes terrenals, amb exclamacions, com:

Puríssima Xiqueta!!!. Ajudam !.  

Puríssima Xiqueta!!!. Guardam !. 

Puríssima Xiqueta!!!. Il·lumina el meu camí !.

Queden per davant unes hores intenses. Les cercaviles i desfilades de festeres i festers que ja hem vist, i els que queden. Però avui, avui és dia de les millors gal·les, El millor trage, de la veu cuidada per a gastarla en el moment de les aclamacions. D'una vela de la millor cera. De retrobaments amb els benisseros dispersos.

Esta nit estare en la "pujá". 

Cantare: 

"Plens de goigs i brollant l'entusiasme ...", 

"... i aplegue fins al cel nostra veu." 

 y  

"... portadora dels mes apreciats bens." 


i aclaméare amb la resposta a la veu estripada de

VISCA LA PURISSIMA XIQUETA !!! 
amb un 
VISCA !!!.


-----------------------------------------

HOY ES FIESTA MAYOR EN MI PUEBLO, BENISSA.


Hoy, como cada cuarto domingo de abril , todos lo habitantes de mi pueblo se movilizan en un solo sentido. La unica preocupacion que tiene cada benissero es la de pasear por las  calles del pueblo a quien considera su MADRE, REYNA Y PATRONA. Y a quien durante el año  aclamó para pedir su intervencion o intercesion ante su hijo Jesucristo, en penas y angustias terrenales, con exclamaciones, como:

¡¡¡Puríssima X¡queta!!!. ¡Ayudame!. 

¡¡¡Puríssima Xiqueta!!!. ¡Protejeme!.

¡¡¡Puríssima Xiqueta!!!. ¡Ilumina mi camino!.

Quedan por delante unas horas intensas. Los pasacalles y desfiles de festeras y festeros que ya hemos visto, y los que quedan. Pero hoy, hoy es dia de las mejores galas, el mejor tage, de la voz cuidada para husarla rn el momenuo de las aclamaciones. De una vela de la mejor cera. De reencuentros con los benisseros dispersos. De incorporarse a la procesión,  ¿por donde?. ...

Esta noche estare en la "pujá". 

Y cantare:

"Plens de goigs i brollant l'entusiasme ...", 

"... i aplegue fins al cel nostra veu." 

 y  

"... portadora dels mes apreciats bens."
y aclamare con la respuesta a la voz desgarrada de

¡¡¡ VISCA LA PURISSIMA XIQUETA !!!

con un

¡¡¡ VISCA !!!.





No comments:

El palanganer i l' orinal. - El palanganero y el orinal.

Quan veig que un paisà porta a la mà una ampolla d'aigua; tan bén arregladeta, amb precintes, segells, certificats i anàlisi (que cu...