Els americans, els d'EUA, i els europeus, podríem dir que som cosins germans, en tot cas si ho són, els anglesos i els irlandesos. Així i tot, tant les lleis, organització i idees dels americans, a vegades ens sorprenen, ja que aquells que van abandonar la vella Europa, a l'arribar a eixa terra que a poc a poc van ocupar, van assajar una forma diferent organització i van crear un sistema constitucional i judicial que té, en la seua interpretació, sensibles diferències amb el d'este costat de l'oceà.
La nova forma de regir-se, dóna peu, a vegades, que es produïsquen paradoxes que no entenem. No entenem que una societat que considerem molt avançada siga en certs aspectes de la vida, inclús societat ancorada en idees conservadores i que els europeus creiem superades. A Europa des de fa molt de temps els estats es regixen per normes més o menys laiques i poc influenciades per la religió.

En EUA, hi ha un cert moviment fonamentalista, el pensament creacionista, que va tindre com a precedent el juí contra el professor John Scopes, en 1925. El pensament creacionista nega la teoria de l'evolució proposada per Charles Darwin (1809-1882), arribant a legislar en 13 estats, la prohibició de l'ensenyança de qualsevol teoria que negue la història de la creació, narrada en la Bíblia. En l'actualitat dos terços dels nord-americans defenen el creacionisme.
L'època de la presidència de Busch, entre altres calamitats de tots conegudes ( amb la guerra d´Irak com a màxim exponent de una vergonya humana), va produir una paralització en la investigació per a desenrotllament de tractaments per a malalties com els mals de Parkinson i Alzheimer o la diabetis, ja que el propi ex-president va vetar dos vegades lleis aprovades pel Congrés per a eliminar-les. Busch al capdavant dels creacionistes, van encoratjar que en alguns estats s'ensenyara el creacionisme cosa que el mateix president confessa creure. Dubte que tinga prou intel·ligència per a saber que creu i que no creu.

Doncs bé, hui Dia Internacional Darwin , vull posar l'atenció sobre la paradoxa que mencionava al principi, que en el país mes avançat, perquè una teoria ultra-religiosa s´imposa, es produïsca una involució científica que afecta milions de persones.
En Espanya, encara que minoritari també comencen a fer cunya, per tal de convencer que estes idees son científiques, en "quant son mala teologia i mala ciència.
Deixem que els científics ensenyen i entrenen als estudiants en enginyeria, matemàtiques, ciència i tecnologia, necessitem que s'ensenye ciència en la classe de ciències. Que s'ensenyen les idees científiques que estan sustentades per l´evidència subjugadora com ara la gravetat, la relativitat, la mecànica quàntica i l'evolució, pel bé de la humanitat.
No comments:
Post a Comment