Sunday 11 December 2011

PILAR MIRO. IN MEMORIAM.

Pilar Miró

No és la primera vegada que a un càrrec public li jutgen per uns trages.

Pilar Mercedes Miró Romero (Madrid, 20 d'abril de 1940 – Madrid, 19 d'octubre de 1997). Va ser una reconeguda realitzadora i directora de cine. Entre 1986 i 1989 va dirigir la RTVE.
Premi Revelació al millor director concedit pel Cercle d'Escriptors (1976).
Premi al millor guió del Sindicat Nacional de l'Espectacle (1976).
Premi al millor director en el Festival de Cine de Cartagena d'Índies (1980).
Premi Goya: Millor guió adaptat 1996
Premi Goya: Millor direcció 1996
Millor Pel·lícula pel El gos de l'hortolà en el Festival Internacional de Cine de Mar del Plata de 1996
Estrela en el passeig de la Fama de Madrid (2011).

En 1988, els populars, Luis Ramallo i Federico Trillo, per un cas de trages, li van muntar una bona a la directora general de RTVE, en aquell entoces Pilar Miró, i tot per uns trages que s'havia comprat per a lluir en la seua representació de directora. Note's, que Trillo repetix amb el tema dels trages, será la seua especialització?.

Luis Ramallo
Encara que els dos casos no s'assemblen (només coincidix, per que va de trages), tampoc s'assembla, la qual cosa l'oposició fa amb Camps, amb la qual cosa fea l'oposició de llavors amb Pilar Miró. Luis Ramallo va presentar en el jutjat la denúncia per un delicte de malversació de fons públic. El polític popular, va assegurar llavors que complia amb una "obligació" que li imposava la seua "dignitat com a espanyol i com a polític". Temps despres Luis Ramallo que va actuar com a notari de Gescartera, va ser acusat de rebre grans regals d'esta empresa –un rellotge valorat en dos milions, entre ells-, i d'altres escàndols. La Comissió de Garanties del PP, va suspendre cautelarment de militància “al digne polític espanyol”. Públicament va demanar perdó a Pilar Miró, però ja era tart: Pilar va morir en 1997.

Els linxaments mediàtics, causen estralls en els protagonistes i les seues famílies. Pilar Miró és un exemple. L'Audiència va absoldre en 1993 a l'exdirectora general de RTVE al no trobar provat que fera les compres per a un ús personal. El tribunal va incidir que Miró va adquirir la roba per necessitats "representació" pel seu càrrec i que els vestits es trobaven en un armari que va manar construir en el seu despatx. Miró va morir en 1997, quatre anys després de veure restituïda la seua imatge.

El juí contra l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i l'exsecretari general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) i diputat en les Corts, Ricardo Costa, pel conegut 'cas dels trages' dins del cas Gürtel, començarà el dilluns 12 de desembre, a les 10 hores, en la seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). 
Francisco Camps
Camps i Costa seran jutjats per un presumpte delicte de suborn passiu impropi, acusats d'haver rebut regals de firmes de la trama Gürtel a València. La Fiscalia Anticorrupció demana per a ambdós una multa de 41.250 euros, mentres que el PSPV --acusació popular-- eleva la petició fins als tres anys de presó i huit d'inhabilitació, encara que també contempla tres escenaris alternatius per als quatre imputats que inclouen multa o inhabilitació.

La persistent negació per part de Camps d'haver rebut, almenys, dotze trages, quatre americanes, cinc parells de sabates i quatre corbates, valorades en 14.021 euros que van ser adquirides i pagades per responsables de la trama, és el que fa que el cas es convertisca en una demostració de la mentida mantinguda amb no se sap que proposits. Les paraules en la tribuna dels Corts, van causar en mi tal vergonya d'alguns polítics, que inclús hui em negue a escoltar propostes gastades i falses dels partits majoritaris. Camps, admetent els fets, i dimitint, hauria causat gran simpatia, ara, no hi ha dubte que la té, però l'ombra li perseguirá allí on vaja..

Segons el fiscal "el propòsit de l'assumpció d'eixos pagaments" per societats pertanyents a la xarxa que controlava Francisco Correa era el de "guanyar-se, per mitjà del compliment, el favor de les persones" obsequiades.

Res a veure amb això de Pilar Miró.

Mes vergonyós, si.

_____________________________________


Pilar Miro. In memoriam.

Pilar Miró

No es la primera vez que a un cargo publico le juzgan por unos trajes.

Pilar Mercedes Miró Romero (Madrid, 20 de abril de 1940 – Madrid, 19 de octubre de 1997). Fue una reconocida realizadora y directora de cine. Entre 1986 y 1989 dirigió la RTVE.
Premio Revelación al mejor director concedido por el Círculo de Escritores (1976).
Premio al mejor guión del Sindicato Nacional del Espectáculo (1976).
Premio al mejor director en el Festival de Cine de Cartagena de Indias (1980).
Premio Goya: Mejor guión adaptado 1996
Premio Goya: Mejor dirección 1996
Mejor Película por el El perro del hortelano en el Festival Internacional de Cine de Mar del Plata de 1996
Estrella en el Paseo de la Fama de Madrid (2011).

En 1988, los populares, Luis Ramallo y Federico Trillo, por un caso de trajes, le montaron una buena a la directora general de RTVE, en aquel entoces Pilar Miro, y todo por unos trajes se habia comprado para lucir en su representación de directora. Notese, que Trillo repite con el tema de los tajes, ¿sera su especialización?.

Aunque los dos casos no se parecen (solo coincide, por que va de trajes), tampoco se parece, lo que la oposicion hace con Camps, con lo que hacia la oposicion de entonces con Pilar Miró. Luis Ramallo presentó en el juzgado la denuncia por un delito de malversación de fondos público. El político popular, aseguró entonces que cumplía con una "obligación" que le imponía su "dignidad como español y como político". Tiempo despues Luis Ramallo que actuó como notario de Gescartera, fue acusado de recibir grandes regalos de esta empresa –un reloj valorado en dos millones, entre ellos-, y de otros escándalos. La Comisión de Garantías del PP, suspendió cautelarmente de militancia “al digno politico español”. Públicamente pidió perdón a Pilar Miró, pero ya era tarde: Pilar murió en 1997.

Los linchamientos mediáticos, causan estragos en los protagonistas y sus familias. Pilar Miró es un ejemplo. La Audiencia absolvió en 1993 a la ex directora general de RTVE al no encontrar probado que hiciera las compras para un uso personal. El tribunal incidió en que Miró adquirió la ropa por necesidades de "representación" por su cargo y que los vestidos se encontraban en un armario que mandó construir en su despacho. Miró falleció en 1997, cuatro años después de ver restituida su imagen.

El juicio contra el expresidente de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, y el ex-secretario general del Partido Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) y diputado en las Corts, Ricardo Costa, por el conocido 'caso de los trajes' dentro del caso Gürtel, comenzará el lunes 12 de diciembre, a las 10 horas, en la sede del Tribunal Superior de Justicia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Camps y Costa serán juzgados por un presunto delito de cohecho pasivo impropio, acusados de haber recibido regalos de firmas de la trama Gürtel en Valencia. La Fiscalía Anticorrupción pide para ambos una multa de 41.250 euros, mientras que el PSPV --acusación popular-- eleva la petición hasta los tres años de prisión y ocho de inhabilitación, aunque también contempla tres escenarios alternativos para los cuatro imputados que incluyen multa o inhabilitación.
Federico Trillo
La persistente negación por parte de Camps de haber recibido, al menos, doce trajes, cuatro americanas, cinco pares de zapatos y cuatro corbatas, prendas valoradas en 14.021 euros que fueron adquiridas y pagadas por responsables de la trama, es lo que hace que el caso se convierta en una demostracion de la mentira mantenida con no se sabe que proposito. Las palabras en la tribuna de les Corts, causaron en mi tal verguenza de algunos politicos, qjue aun hoy me niego a escuchar propuestas manidas y falsas de los partidos mayoruitarios. Camps, admitiendo los hechos, y dimitiendo, habria causado gran simpatia, ahora, no cabe duda que la tiene, pero la sombra le persige alli donde vaya..

Según el fiscal "el propósito de la asunción de esos pagos" por sociedades pertenecientes a la red que controlaba Francisco Correa era el de "ganarse, mediante el agasajo, el favor de las personas" obsequiadas.

Nada que ver con lo de Pilar Miró.

Mas vergonzoso, sí.

No comments:

El palanganer i l' orinal. - El palanganero y el orinal.

Quan veig que un paisà porta a la mà una ampolla d'aigua; tan bén arregladeta, amb precintes, segells, certificats i anàlisi (que cu...