Wednesday 25 July 2012

L´estiu.


Definitivament l'estiu no és per a mi la millor època de l'any.

La intensa llum mediterrània. Les hores d'insolació i l'exagerada transpiració són entre unes altres, les raons per les quals odi gran part del dia, cada dia de l'estiu.

Les carreteres amb caravanes i retencions. Gasolineres i tendes plenes de gent. Bars cars i cambrers/as impertinents.

 Urgències saturades, platges intransitables, nits eternes i mosquits vampir.

L'únic avantatge que li trobe a l'estiu és que tinc la possibilitat de viure dos dies en un. La prolongació de llum durant  aquesta  època de l'any, fa que estiguem, a voltes, vivint al matí el treball, o les vacances, i a la vesprada i nit que ha refrescat, llibertat per a passejos, visites i sopars.

Aquest estiu de 2012, és un estiu xelat. En algun moment s'aconseguiran els 40º C. però no serà. L'ambient bullicioso, l'ambient estiuenc, comença tard i acaba prompte.

Aquest estiu, encara que siga xelat, em segueix afectant.  Aquesta vegada doblement. Com a espanyol i com a consumidor, hauré de pagar el que el meu govern ha acordat. Pagaré perquè tenen totes les claus perquè si no ho faig, tallar-me l'aixeta. Pagaré, quin remei.

Aquests dies ens anem assabentant el que polítics i economistes han estat fent durant els últims anys. A nosaltres amb les molletes que ens donaven, ens tènia amb la vista posada en l'engruna fàcil. Mentre, els que podien, i eren molts, s'anaven arreglant la seua jubilació i l'herència dels seus fills i la dels nostres.

La gran patacada de la banca a la Comunitat Valenciana, és suficient resposta a qualsevol pregunta. El sistema bancari valencià. La CAM. El Banc de València. Bancaixa. Tot ha sucumbit i ha desaparegut, tot gràcies als gestors polítics de la Comunitat Valenciana.



No vaig a seguir. Per a què. Al setembre, la ciutadania d'aquest país, que haurà tornat de la modorra i del tinto-de.verano, si desperta, i si no té treball, haurà de manifestar-ho a qui governa. Ho preveig calent. Mals temps.


Si alleujaren la despesa produïda per l'embull polític i deixaren de perdre el temps a fer com si fan, l'estalvi seria tal, que és possible que poguérem ser, fins i tot, contribuents en la terminació de la Sagrada Família. (Açò últim és un clic, i el clic té aquestes perplexitats).



Feliç estiu. Bones vacances.
 -----------------------------------------
El verano.

Definitivamente el verano no es para mí la mejor época del año.
La intensa luz mediterránea. Las horas de insolación y la exagerada transpiración son entre otras, las razones por las que odio gran parte del  día,  cada día del  verano.

Las carreteras con caravanas y retenciones. Gasolineras y tiendas llenas de gente. Bares caros y camareros/as impertinentes.

Urgencias saturadas, playas intransitables,  noches eternas y mosquitos vampiro.

La única ventaja que le encuentro al verano es que tengo la posibilidad de vivir dos días en uno. La prolongación de luz durante esa época del año, hace que estemos, a veces, viviendo por la mañana el trabajo, o las vacaciones, y por la tarde y noche que ha refrescado, libertad para paseos, visitas y cenas.


Este verano de 2012, es un verano frio. En algún momento se alcanzaran los 40º C.  pero no será. El ambiente bullicioso, el ambiente veraniego, empieza tarde y termina pronto.

Este verano, aunque sea frio, me sigue afectando. Esta vez doblemente. Como español y como consumidor, tendré que pagar lo que mi gobierno ha acordado. Pagaré porque tienen todas las llaves para que si no lo hago, cortarme el grifo. Pagaré, que remedio.

Estos días nos vamos enterando lo que políticos y economistas han estado haciendo durante los últimos años. A nosotros con las migajitas que nos daban, nos tenia con la vista puesta en la migaja fácil. Mientras, los que podían, y eran muchos, se iban arreglando su jubilación y la herencia de sus hijos y la de los nuestros.

El gran batacazo de la banca en la Comunidad Valenciana, es suficiente respuesta  a cualquier pregunta. El sistema bancario valenciano. La CAM. El Banco de Valencia. Bancaja. Todo ha sucumbido y ha desaparecido,  todo gracias a los gestores políticos de la Comunidad Valenciana.

No voy a seguir.  Para qué. En septiembre,  la ciudadanía de este país, que habrá vuelto de la modorra y del tinto de verano, si despierta, y si no tiene trabajo, tendrá que manifestarlo a quien gobierna. Lo preveo caliente. Malos tiempos.

Si aliviaran el gasto producido por la maraña política y dejaran  de perder el tiempo en  hacer como si hacen, el ahorro seria tal, que es posible que pudiéramos ser, incluso,  contribuyentes en la terminación de La Sagrada Familia. (Esto último es un clic, y el clic tiene estas perplejidades)
Feliz verano. Felices vacaciones.






No comments:

El palanganer i l' orinal. - El palanganero y el orinal.

Quan veig que un paisà porta a la mà una ampolla d'aigua; tan bén arregladeta, amb precintes, segells, certificats i anàlisi (que cu...