Thursday 15 November 2012

La granja de Wert.

He llegit:

La granja de Wert
Luis Emilio Ontiveros García (Benalmàdena-Màlaga)


Benvolgut Director:

Reial decret 3/2002, d'11 de gener, pel qual s'estableixen les normes mínimes de protecció de les gallines ponedores, que hauran de disposar d'almenys 750 centímetres quadrats de superfície de gàbia per gallina.

Reial decret 1135/2002, de 31 d'octubre, relatiu a les condicions mínimes per a la protecció de porcs, que explicita que les condicions mínimes de sòl lliure és de 2,25 metres quadrats per porc quan l'habitacle conté de 6 a 39 individus (els verracos, 6 metres quadrats/animal). L'explotació que no complisca la normativa, a data de l'1 de gener de 2013, serà bloquejada, no donant cap pròrroga ni període d'adaptació.

Reial decret-Llei 14/2012 de retallades en educació del Ministre Wert, pel qual s'augmenten les ràtios, és a dir, més alumnes per metre quadrat (1,5 m2 per xiquet): en primària fins a 30 alumnes per aula, en secundària fins a 33 alumnes (podent arribar fins a 36) i en batxillerat, fins a 39 (podent arribar a 40 i tants alumnes per aula).

En definitiva que els animals de granja disposen de més metres quadrats que els alumnes del sistema educatiu espanyol. Sens dubte que els animals (porcs, gallines ponedoras, vaques…) tenen el dret a ser tractats amb dignitat, en açò hem avançat molt i ho celebre.

No obstant açò no sembla que el benestar dels alumnes importe molt a aquest govern, doncs mentre que milloren les condicions d'espai de porcs i gallines, empitjoren les dels nostres escolars que són el futur del país.

Font: Diari el Aguijón.

------------------------------------------
Les greus retallades que s'apliquen els Pressupostos Generals de l'Estat 2013, en educació es quantifiquen en 3.000 milions, i les mesures que ho faran possible, segons Wert, són:

- Un 20% més d'alumnes per aula.
- Augment de la part lectiva de la jornada setmanal del professorat com a mínim de 25 hores en primària, i 20 hores en secundària.
- La demora en la implantació dels mòduls de 2.000 hores de Formació Professional fins al curs 2014-2015 (suposa també contractar a menys professors).
- S'anul·len els complements retributius del professorat amb caràcter conjuntural.
- Les baixes inferiors als deu dies lectius hauran de ser cobertes amb els propis recursos del centre i no per interins.
- Es deroga l'obligatorietat que els centres oferisquen dos dels tres tipus de batxillerat que hi ha (Arts, Ciències i Lletres -o Humanitats-).

Aquestes mesures tindran un impacte clar en la reducció del personal docent i la denominada 'Llei Wert', feta al marge de la comunitat educativa, que és profundament excloent i segregadora i que no solament soscava el dret a la mateixa, també implica que hi haurà menys professors, menys beques i més taxes.

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert y el govern del PP, posa el sistema educatiu al servei de la competitivitat i el negoci, en lloc d'apostar per una educació que forme persones.

Tristament, aquesta és una altra de les raons per al 14 N.

___________________________

La granja de Wert

He leido:

La granja de Wert
Luis Emilio Ontiveros García (Benalmádena-Málaga)
Estimado Director:

Real Decreto 3/2002, de 11 de enero, por el que se establecen las normas mínimas de protección de las gallinas ponedoras, que deberán disponer de al menos 750 centímetros cuadrados de superficie de jaula por gallina.

Real Decreto 1135/2002, de 31 de octubre, relativo a las condiciones mínimas para la protección de cerdos, que explicita que las condiciones mínimas de suelo libre es de 2,25 metros cuadrados por cerdo cuando el habitáculo contiene de 6 a 39 individuos (los verracos, 6 metros cuadrados/animal). La explotación que no cumpla la normativa, a fecha del 1 de enero de 2013, será bloqueada, no dando ninguna prórroga ni periodo de adaptación.

Real Decreto-Ley 14/2012 de recortes en educación del Ministro Wert, por el que se aumentan las ratios, es decir, más alumnos por metro cuadrado (1,5 m2 por niño): en primaria hasta 30 alumnos por aula, en secundaria hasta 33 alumnos (pudiendo llegar hasta 36) y en bachillerato, hasta 39 (pudiendo llegar a 40 y tantos alumnos por aula).

En definitiva que los animales de granja disponen de más metros cuadrados que los alumnos del sistema educativo español. Sin duda que los animales (cerdos, gallinas ponedoras, vacas…) tienen el derecho a ser tratados con dignidad, en eso hemos avanzado mucho y lo celebro.

Sin embargo no parece que el bienestar de los alumnos importe mucho a este gobierno, pues mientras que mejoran las condiciones de espacio de cerdos y gallinas, empeoran las de nuestros escolares que son el futuro del país.


------------------------------------------
Los graves recortes que se aplican los Presupuestos Generales del Estado 2013, en educación se cuantifican en 3.000 millones, y las medidas que lo harán posible, según Wert, son:

- Un 20% más de alumnos por aula.
- Aumento de la parte lectiva de la jornada semanal del profesorado como mínimo de 25 horas en primaria, y 20 horas en secundaria.
- La demora en la implantación de los módulos de 2.000 horas de Formación Profesional hasta el curso 2014-2015 (supone también contratar a menos profesores).
- Se anulan los complementos retributivos del profesorado con carácter coyuntural.
- Las bajas inferiores a los diez días lectivos deberán ser cubiertas con los propios recursos del centro y no por interinos.
- Se deroga la obligatoriedad de que los centros oferten dos de los tres tipos de bachillerato que hay (Artes, Ciencias y Letras -o Humanidades-).

Estas medidas tendrán un impacto claro en la reducción del personal docente y la denominada 'Ley Wert', hecha al margen de la comunidad educativa, que es profundamente excluyente y segregadora y que no sólo socava el derecho a la misma, también implica que habrá menos profesores, menos becas y más tasas.

El ministro de Educación, José Ignacio Wert, pone el sistema educativo al servicio de la competitividad y el negocio, en lugar de apostar por una educación que forme personas.

Tristemente, esta es otra de las razones para el 14 N.

No comments:

El palanganer i l' orinal. - El palanganero y el orinal.

Quan veig que un paisà porta a la mà una ampolla d'aigua; tan bén arregladeta, amb precintes, segells, certificats i anàlisi (que cu...