Tuesday 6 July 2010

L´ itmatge de l'Església Catòlica.

El País, 5.07.2010.
Hui en El País, he vist dos articles, u és l'editorial titulat "Déu i el cèsar", i l'altre de l'escriptora i columnista habitual del periòdic, Almudena Grandes, titulat " Moral".
Els dos, encara que no tracten el mateix tema, si que tenen un nexe d'unió amb l´escàndol que no cessa, i que esta soscavant la credibilitat de l'Església Catòlica. El que pareixien uns casos aïllats, s'ha convertit en un efecte dominó, on cada dia van eixint nous, i els esguitats són prelats de significada autoritat actual o que la van tindre en el passat.
L'Església Catòlica, va reaccionar, al principi, d'una manera que al meu entendre poc tenen a veure amb la seua ensenyança. S'intenta tapar els escàndols amb diners, cosa que, una vegada sabuda, es va convertir en mes escàndol.
L'Església Catòlica, no esta gestionant correctament el problema, per la qual cosa, crec que, de no produir-se un miracle, la seua salut "moral" es va a ressentir.
Tot l'anterior, ho relacione jo, vist l'articule d'Almudena, amb la moral que es predica, que no diu res dels abusos sagnants que existixen en la societat, res dels actes de pederàstia que estem coneixent, i si d'una fixació sobre una moral sexual a imposar a creients i no creient. Em pareix molt delatora eixa fixació.
A quina reflexió podem arribar, vist el panorama?. Crec que una de les importants és, que des de l'Església, es deu actuar contundentment amb els que han infringit les lleis civils, entregant-los i no intentant proteixir o tapar els seus delictes. Deixar actuar a la justícia i que castigue, siguen o no autoritats religioses, d'acord amb els codis que cada país tinga establits.
El juí moral sobre els casos de pederàstia descoberts, eixe si, eixe juí moral, l'Església l'hauria de fer públic, seria un exercici d'humilitat i tranquil·litzaria a tant de creient com té perplex i descol·locat per la situació.

No comments:

El palanganer i l' orinal. - El palanganero y el orinal.

Quan veig que un paisà porta a la mà una ampolla d'aigua; tan bén arregladeta, amb precintes, segells, certificats i anàlisi (que cu...