Sunday 4 July 2010

Reportatge “VOS QUEDA EL MEU RECORD”.

El Pais, 4.07.2010.- Hui el periòdic El País té un reportatge molt interessant titulat “VOS QUEDA EL MEU RECORD”. Es tracta ací de l'aplicació de la Llei d'Autonomia del Pacient, de 2002, en la que entre altres, és legal la renúncia al tractament que s'esta rebent, encara que això supose la mort. Inclús hui els metges són poc inclinats a desconnectar aparells, medicaments, o realitzar intervencions que suposen, només, allargar un poc mas el patiment.
L'Associació Dret a Morir Dignament (DMD), és una entitat sense anime de lucre, que es preocupa per la conscienciació ciutadana, presta ajuda els pacients terminals i als seus familiars, a més de, promoure i instar als grups polítics perquè es formulen lleis o reglaments que afavorisquen que els pacients, davant d'una malaltia el procés dels quals és irremissiblement la mort, puguen decidir el fi de la prolongació del tractament i conseqüentment , la vida.
Desgraciadament la mort esta ahí, sent fer esta reflexió, no esta bé vista, i encara que disfressem el tragol en pulcres tanatoris o en esglésies catedrals, el difunt mereix un transit cap a la mort amb la major dignitat i menor patiment possible. El voldríem així per a nosaltres.

No comments:

El palanganer i l' orinal. - El palanganero y el orinal.

Quan veig que un paisà porta a la mà una ampolla d'aigua; tan bén arregladeta, amb precintes, segells, certificats i anàlisi (que cu...