Monday 19 July 2010

Parlar anglès

Un volta mes, compartisc amb vosaltres, els meus seguidors, el següent:

"Felipe II y el aprender inglés". Noticia del diari INFORMACION. 19.07.2010 y tambe, avui, el articul aparegut al diari EL Pais "´¿Por que a los espanyoles se nos da mal el inglés"
Des de xicotets, als meus fills Maria José i Artur, els portàvem a casa de Vicky, on durant dos hores a la setmana feien un repàs de l'idioma anglès. Era un complement a l'assignatura que s'impartia en el col·legi Vicente Tena, i que amb mes voluntat que coneixement, impartien els professors, que no tenien la preparació suficient de l'idioma i que donaven compte del poc interès que les autoritats educatives tenien per este assumpte.
Vam entendre a casa de la importància de conèixer l'idioma anglès, i així ens implicarem, perquè ambdós, tingueren un extra de coneixements.
Així, també, van passar algun estiu amb Roger, junt amb un grup de jóvens, convivint parlant anglès. Després, amb mes nivell, els animarem a viatjar a Anglaterra, també amb Roger.
Recorde el primer viatge d'Artur, molt xicotet i viatjar amb avió, no estava molt ganós, la veritat.
Ell ho va entendre. Després no va ser necessària la nostra intervenció. Ell programa els seus viatges de perfeccionament en anys successius a Irlanda.
Ni que dir, que estàvem convençuts del futur de l'idioma. Mes que ens pese, l´anglès és l'idioma oficial mundial. No se si va ser en la batalla del 8 d'agost de 1588, que va tindre lloc en el Canal de la Manxa, La Armada Invencible, prop de Gravelinas, França, la qual cosa ens va fer perdre la possibilitat que fora el idioma castellà qui, ara, fora el de referència mundial, però açò és el que hi ha.
Hui, viatjar a qualsevol país del món, tenint coneixement d´anglès, és el perfecte passaport.
Llegint els articles esmentats, he recordat tot l'anterior, i he pensat a dir per escrit, o anem a considerar-ho per carta, la despedida al meu fill Artur, ja que se'n va a mitjan agost, amb una beca Erasmus a DINAMACA, (i no sap danès), però no hi ha problema, si que sap anglès, i allí l'anglés és el segon idioma.
Artur, passa-t'ho bé, que sigues molt feliç i si et queda temps estudia.
I cuidado amb les rubies com la de la foto.

No comments:

El palanganer i l' orinal. - El palanganero y el orinal.

Quan veig que un paisà porta a la mà una ampolla d'aigua; tan bén arregladeta, amb precintes, segells, certificats i anàlisi (que cu...