dilluns, 11 de juny de 2012

VEINTIDOS.- L´EP i JO. Reunió d´amics VIII.Que a la Marina Alta el paisatge és variat i espectacular no hi ha dubte.

El grup d'amics Apropa't, aquest cop, es va traslladar a la meva terra. Amb antelació havia preparat un ambiciós programa i un vídeo d'imatges, preparant als meus amics per al que els anava a mostrar.

El grup a més d'anar consolidant, va creixent i sumint noves incorporacions. Aquesta vegada el grup està format per nou membres, ja que s'incorpora en aquesta edició, que és la vuitena, Manolo.

La concentració en primera instància és a la pastisseria del carrer de Tomas. Els dos vehicles queden, a l'arribar, aparcats a Benissa, i des d'allà i durant tot el dia, el grup viatja unit en una furgoneta de 9 places.

La ruta va començar amb un esmorzar al mirador del far del cap de sant Antoni a Xàbia. Bon humor, com sempre i millors vistes.

Baixada per la costa de sant Antoni, amb el seu respectable desnivell. Quin pendent. Val la pena per l'espectacular. Algun despesa sola de sabata, prement un fre inexistent.

Vista del primer Muntanyar, antiga pedrera de pedra tosca. Parada obligada al mirador de la platja de S'Arenal per veure la panoràmica amb el Motgó al fons. Els colors, enlluernadors, la mar transparent i la calor aclaparadora.

Visita als espectaculars miradors de la Creu del Portitxol, Cap Negre i Torre de Ambolo (Vista al Cap La Nau i Morres de Benitatxell).

L'hora de dinar s'acosta i cal anar al petit port esportiu entre Benissa i Calp. El Club Nàutic Les Bassetes. Pel trajecte entreveiem, la platja del Portet de Moraira i la Cala La Fustera de Benissa. En el trajecte vaig explicant per on ens trobem i els faig observar que al terme de Benissa, predominen, petits xalets entre els pins.

Alex, ens prepara les taules, que gairebé al costat del mar i amb la vista del Penyal d'Ifac, ens acompanyen durant tot el menjar i tertúlia.

Entrades i arròs a banda. Conversa. Bromes.

Com sempre, converses a dos o tres. En grup general. Aprofundiment d'amistats. Intercanvi d'experiències. Relaxació. Desdramatització.

La jornada intensa i esgotadora. Les dosis prescrites per a cada un de nosaltres s'han anat administrant amb la major meticulositat i tot i així, en alguna cara o forma de moure es nota que la maleïda dopamina no ha estat produïda o suplerta.

En el viatge de tornada, sesteo, conversa, abstracció.

I un exemple de com Vicent expressa les seves impressions a l'amfitrió, en un correu:

-      Vicent:
 
gràcies pels paissatges de somni que ens has mostrat: mar, cel i
muntanya en un contrast i un joc de llums i colors increïbles.
Mediterrani en estat pur!
 
gràcies per la passió amb la que ens has introduit als teus llocs
favorits i ens has deixat que siguen un poc nostres.
 
gràcies per l'organització: què dir... perfecta! i l'esmorçar?... i el
dinar?... tot en un entorn impresionant.
 
gràcies per les empanadetes de la teua dona, la tortilla...
 
per cert, el dinar ha sigut molt bo, abundant i ... per nomès  20
euros! i amb eixe Penyal de decorat al fons!
 
Gràcies per la teua amistat
 
Moltes gràcies... i una miqueta d'enveja perquè pots gaudir tots els
dies d'eixe entorn.
 
 
Vicent
1 de juny de 2012
 ____________________

 VEINTIDOS.- La EP y JO. Reunión de amigos VIII.

Que en la Marina Alta el paisaje es variado y espectacular no cabe la menor duda.

El grupo de amigos Apropa´t, esta vez, se traslado a mi tierra. Con antelación había preparado un ambicioso programa y un video de imágenes, preparando a mis amigos para lo que les iba a mostrar.

El grupo además de ir consolidándose, va creciendo y sumiendo nuevas incorporaciones. Esta vez el grupo esta formado por nueve miembros, ya que se incorpora en esta edición, que es la octava, Manolo.

La concentración en primera instancia es en la pastelería de la calle de Tomas. Los dos vehículos quedan, a su llegada, aparcados en Benissa, y desde allí y durante todo el día, el grupo viaja unido en una furgoneta de 9 plazas.

La ruta empezo con un almuerzo en el mirador del faro del cabo de san Antonio en Xabia. Buen humor, como siempre y mejores vistas.

Bajada por la cuesta de san Antonio, con su respetable desnivel. Vaya pendiente. Vale la pena por lo espectacular.  Alguno gasto suela de zapato, apretando un freno inexistente.

Vista del primer Montañar, antigua cantera de piedra tosca. Parada obligada en el mirador de la Playa del Arena para ver la panorámica con el Motgo al fondo. Los colores, deslumbrantes, el mar transparente y el calor agobiante.

Visita a los espectaculares miradores de la Cruz del Portitxol, Cap Negre y Torre de Ambolo (Vista al Cabo La Nao y Morres de Benitachell).

La hora de comer se acerca y hay que ir al pequeño puerto deportivo entre Benissa y Calpe. El Club Náutico Les Basetes. Por el trayecto entrevemos, la playa del Portet de Moraira y la Cala La Fustera de Benissa. En el trayecto voy explicando por donde nos encontramos y les hago observar que en el término de Benissa, predominan,  pequeños chales entre los pinos. 

Alex, nos prepara  las mesas, que casi junto al mar y con la vista del  Penyal d´ifac,  nos acompañan durante toda la comida y tertulia.

Entradas y arroz a banda. Conversación. Bromas. 

Como siempre, conversaciones a dos o a tres. En grupo general. Profundización de amistades. Intercambio de experiencias. Relajación. Desdramatización.

La jornada intensa y agotadora. Las dosis prescritas para cada uno de nosotros se han ido administrando con la mayor meticulosidad y aun así, en alguna cara o forma de moverse se nota que la dichosa dopamina no ha sido producida o suplida. 

En el viaje de vuelta, sesteo, conversación, abstracción.

Y un ejemplo de como Vicent expresa sus impresiones al anfitrión, en un correo:

       - Vicente:

gracias por los paisajes de ensueño que nos has mostrado: mar, cielo y
montaña en un contraste y un juego de luces y colores increíbles.
Mediterráneo en estado puro!

gracias por la pasión con la que nos has introducido a tus sitios
favoritos y nos has dejado que sean un poco nuestros.

gracias por la organización: qué decir ... perfecta! y el desayuno? ... y la
comida? ... todo en un entorno impresionante.

gracias por las empanadillas de tu mujer, la tortilla ...

por cierto, la comida ha sido muy bueno, abundante y ... por sólo 20
euros! y con ese Peñón de decorado al fondo!

Gracias por tu amistad

Muchas gracias ... y un poquito de envidia porque puedes disfrutar todos los
días de ese entorno.

Vicente

El palanganer i l' orinal. - El palanganero y el orinal.

Quan veig que un paisà porta a la mà una ampolla d'aigua; tan bén arregladeta, amb precintes, segells, certificats i anàlisi (que cu...