Saturday 1 October 2011

LA FACTURA FARMACEUTICA.

     La meua factura farmacèutica.
Vaig rebre una carta de la:
“Generalitat Valenciana ( el president)
Conselleria de Sanitat   ( el conseller)
Agència Valenciana de Salut (el director de l'Agència)
Direcció General de Farmàcia i Productes Sanitaris.(el director general)
El meu nom i direcció, i diu: Nota informativa d'utilització de medicaments. Este document NO és una factura.(el redactor de la carta)
Consum de medicaments des de maig del 2010, fins a octubre del 2010
Gasto .-     2.084,00 euros - Envasos 59 (l'informàtic)
Consum mitjà d'un home de 50-54 anys amb dret a la farmàcia és de 169 euros. (el que arreplega els escrits, omple els sobres de les cartes, i portar al correu)
Ud. Té un consum per damunt d'allò més habitual de 1.915 euros”. (el carter)
S'acompanya a la carta una relació de farmàcies on he comprat les medicines, els envasos i el preu de cada u. O siga, un deu en control del ciutadà. (3 farmacèutics)
(els vehicles oficials, els telèfons mòbils, els xòfers, la gasolina, etc) .
M'he quedat de pedra. (1 afectat)
Resulta que les meues habituals 14 pastilles diàries, em convertix-en en un pastiller ultra. Resulta que els gastos de les meues medicines, són tan fora d'allò més habitual, que no sé exactament què és el que volen que faça.
En eixa situació ens trobem tots els malalts crònics. En molts casos, el meu per exemple, són tractaments cars, i a més, i de les nostres pròpies butxaques paguem tractaments com, fisioteràpia, logopèdia, psicòleg, etc.
La comunicació que vaig rebre, en principi seria per a mi correcta, si es produïren, o no, actituds i decisions dels representants públics, membres de les institucions polítiques i financeres, o de les institucions en el seu conjunt, que foren exemple escrupolós de l'estalvi i neteja en els comptes. De la claredat i la transparència. De donar a conéixer i no maquillar i amagar. La de no autoconcedir-se uns sous, d'autoperdonar-se impostos, d'autoconcedir-se pensions. Quan ho sabem pels noticiaris o els llegim, hem de confirmar que ho hem sentit bé.
Gracies.  A qui?
No seria molt demanar, que aquells que s'oferixen voluntàriament com a servidors públics, equipararen les seues retribucions al sou mitjà dels seus representats. El sou mitjà a Espanya va ser de 22.511 euros en 2009.
I als que gestionen els diners dels pobres ciutadans (banquers), se'ls establiren mínims i màxims en les nòmines.
Si, riguen-se de la favada plantejada en el paràgraf anterior. Segurament riuran més els que patixen l'abús de la diferència brutal entre un ciutadà mig i ells.
Llig: “en l'hospital La Fe de València, el major de la comunitat, deixaran de repartir els estotjos de neteja a les parteres”, o “el Centre de Transfusions s'ha substituït el refresc que s'oferia després de l'extracció de sang per un suc de taronja que la Generalitat rep gratis dels excedents agrícoles” o esta altra, “que els ciutadans es facen càrrec de part de la factura sanitària”, o esta última “ Ruiz ha animat als catalans a subscriure un assegurança mèdica privat”.
Amb algunes d'estes mesures produirà un estalvi de rialla, (sí, en La Fe, s'estalviaren milionades amb la pasta de dents), tot menys aplicar  verdaderes mesures on està el verdader gasto. Les dos últimes són un avís a navegants, el co-pagament.
I una vegada ben informat sobre la meua carregosa factura sobre les esquenes de tots els valencians, com a ciutadà contribuent que sóc, trobe a faltar que se m'informe amb el mateix detall, i semestralment, on gasten els diners les diferents institucions.  No cal paper i correu, Internet és un bon tauler d'anuncis. Però sobretot, que li les donen als meus representants en els Corts, quan estos les demanen.
360 dies desocupats una porrona de milions

Es diu que, el conjunt de cine Imax, el museu de les ciències, l'òpera, el pont sobre el vell llit del riu Túria, l'oceanogràfic i el gran edifici multiusos (l'Àgora), que té pendent d'acabar els acabaments de l'edifici, ha costat quatre vegades el que es va pressupostar. Els sobrecostos ascendixen a 625 milions d'euros. Total el conjunt complet, a falta d'alguns acabaments, ha costat 1.282 milions d'euros. Els costos del manteniment del conjunt i els seus esdeveniments no he tingut accés a ells. Terra Mítica es va pressupostar en 270 milions i va aconseguir els 377 (amb la CAM i Bancaixa soltant duros-euros). La Ciutat de la Llum, 300 milions d'euros. L'Aeroport de Castelló, un espai buit, sense activitat, ha costat més de 155 milions d'euros. El circuit de fórmula 1, on la Generalitat ha gastat prop de 211 milions, ha assumit el cànon que havia de pagar l'empresa Valmor i l'operació immobiliària que permetria recuperar part de la inversió no ha arribat a port amb la crisi de la rajola. 
I em vaig a deixar els temes del Papa, els piscolabis de les primeres i últimes pedres amb l'acompanyament de palmeros, els vehicles oficials d'alta gamma, els xòfers, els despatxos de disseny, i els iots en alta mar amb massatge relaxant inclòs, i …
Uy!. Vaig a prendre les pastilles de les 00.10 hores. Gràcies a tots per pagar-me-les.


La factura farmacéutica.

Mi factura farmacéutica.

Recibí una carta de la:


“Generalitat Valenciana ( el presidente)

Conselleria de Sanitat   ( el conseller)

Agencia Valenciana de Salut (el director de la Agencia)

Direcció General de Farmàcia y Productes Sanitarios.(el director general)

Mi nombre y dirección, y dice: Nota informativa de utilización de medicamentos. Este documento NO es una factura.(el redactor de la carta)

Consumo de medicamentos desde mayo de 2010, hasta octubre de 2010

Gasto .-     2.084,00 euros - Envases 59 (el informático)

Consumo medio de un hombre de 50-54 años con derecho a la farmacia es de 169 euros. (el que recoge los escritos, rellena los sobres de las cartas, y llevar al correo)

Ud. Tiene un consumo por encima de lo habitual de 1.915 euros”. (el cartero)

Se acompaña a la carta una relación de farmacias donde he comprado las medicinas, los envases y el precio de cada uno. O sea, un diez en control del ciudadano. (3 farmacéuticos)


(los vehículos oficiales, los teléfonos móviles, los choferes, la gasolina, etc) .

Me he quedado de piedra. (1 afectado)

Resulta que mis habituales 14 pastillas diarias, me convierte en un pastillero ultra. Resulta que los gastos de mis medicinas, son tan fuera de lo habitual, que no sé exactamente qué es lo que quieren que haga.

En esa situación nos encontramos todos los enfermos crónicos. En muchos casos, el mío por ejemplo, son tratamientos caros, y además, y de nuestros propios bolsillos pagamos tratamientos como, fisioterapia, logopedia, psicólogo, etc.

La comunicación que recibí, en principio seria para mi correcta, si se produjeran, o no, actitudes y decisiones de los representantes públicos, miembros de las instituciones políticas y financieras, o de las instituciones en su conjunto, que fueran ejemplo escrupuloso del ahorro y limpieza en las cuentas. De la claridad y la transparencia. De dar a conocer y no maquillar y esconder. La de no auto-concederse unos sueldos, de auto-perdonarse impuestos, de auto-concederse pensiones. Cuando lo sabemos por los noticiarios o los leemos, tenemos que confirmar que lo hemos oído bien.

No sería mucho pedir, que aquellos que se ofrecen voluntariamente como servidores públicos, equipararan sus retribuciones al sueldo medio de sus representados. El sueldo medio en España fue de 22.511 euros en 2009.

Y a los que gestionan los dineros de los pobres ciudadanos (banqueros), se les establecieran mínimos y máximos en las nóminas.

Fer-se la foto.
Si, ríanse de la tontería planteada en el párrafo anterior. Seguramente se reirán más los que sufren el abuso de la diferencia brutal entre un ciudadano medio y ellos.
Leo: en el hospital La Fe de Valencia, el mayor de la comunidad, dejarán de repartir los estuches de aseo a las parturientas”, o “el Centro de Transfusiones se ha sustituido el refresco que se ofrecía tras la extracción de sangre por un zumo de naranja que la Generalitat recibe gratis de los excedentes agrícolas” o esta otra, “que los ciudadanos se hagan cargo de parte de la factura sanitaria”, o esta última Ruiz ha animado a los catalanes a suscribir un seguro médico privado”.

Con algunas de estas medidas va a producir un ahorro de risa, (sí, en La Fe, se ahorraran millonadas con la pasta de dientes), todo menos aplicar  verdaderas medidas donde está el verdadero gasto. Las dos últimas son un aviso a navegantes, el co-pago.

Y una vez bien informado sobre mi cargante factura sobre las espaldas de todos los valencianos, como ciudadano contribuyente que soy, echo en falta que se me informe con el mismo detalle, y semestralmente, en que gastan los dineros las diferentes instituciones.  No hace falta papel y correo, Internet es un buen tablón de anuncios. Pero sobre todo, que se las den a mis representantes en les Corts, cuando estos las piden.


Cada cable que val?. Segur que mes
que un tractament de ... 
Se dice que, el conjunto de cine Imax, el museo de las ciencias, la ópera, el puente sobre el viejo cauce del río Turia, el oceanográfico y el gran edificio multiusos (L'Àgora), que tiene pendiente de terminar los remates del edificio, ha costado cuatro veces lo que se presupuestó. Los sobrecostes ascienden a 625 millones de euros. Total el conjunto completo, a falta de algunos remates, ha costado 1.282 millones de euros. Los costes del mantenimiento del conjunto y sus eventos no he tenido acceso a ellos. Terra Mítica se presupuestó en 270 millones y alcanzó los 377 (con la CAM y Bancaixa soltando duros). La Ciudad de la Luz, 300 millones de euros. El Aeropuerto de Castellón, un espacio vacío, sin actividad, ha costado más de 155 millones de euros. El circuito de fórmula 1, donde la Generalitat ha gastado cerca de 211 millones, ha asumido el canon que tenía que pagar la empresa Valmor y la operación inmobiliaria que iba a permitir recuperar parte de la inversión no ha llegado a puerto con la crisis del ladrillo. 

Y me voy a dejar los temas del Papa, los piscolabis de las primeras y últimas piedras con el acompañamiento de palmeros, los vehículos oficiales de alta gama, los choferes, los despachos de diseño, y los yates en alta mar con masaje relajante incluido, y …

Uy!.  Me voy a tomar las pastillas de las 00.10 horas. Gracias a todos por pagármelas.

No comments:

El palanganer i l' orinal. - El palanganero y el orinal.

Quan veig que un paisà porta a la mà una ampolla d'aigua; tan bén arregladeta, amb precintes, segells, certificats i anàlisi (que cu...