Saturday 21 April 2012

La Purissima Xiqueta


Quan en algun moment anomenem a la nostra patrona la Puríssima Xiqueta i el nostre interlocutor no és de Benissa o de la Comarca, queda una mica estranyat del nom que li hem donat. 

És veritat, li donem a aquest petit retaule, un nom tan senzill i familiar, que sense perdre per a res el respecte, sembla que és una mare o tia estimada. Aquesta comparació la faig per incloure a tots els benissers. És lògic que per als no creients o no practicants, més que una festa religiosa, sigui una festa cívica tradicional.



Però, estic segur, seguríssim, que en el fons, tots, tots, en algun moment anomenem a la Puríssima Xiqueta, i ho fem amb l'orgull de comptar amb una patrona tan singular.

Amb aquesta crisi, a la que jo anomeno la crisi dels insaciables, per ser la conseqüència del mai saciat desig humà de posseir sense mesura, tot. I si aquest tot és dels altres, ho desitja amb més ímpetu, trepitjant qualsevol dret o propietat sense cap escrúpol, desitjo que amb les limitacions corresponents a la situació actual, que tots i cadascun dels homes i dones que participin, siguin feliços i fomenten  durant aquests dies les qualitats humanes de l'hospitalitat, l'amabilitat, l'alegria i l'amor.


Espero que els festers gaudeixin, s'ho mereixen després d'un any de treball. Tinc tres directament implicats: Sari Major i Álvaro i Noé Ibáñez. Desitjo que el treball de tots es tradueixi en uns bons esdeveniments que acontentin i diverteixin a tots.

I desitgi als benissers unes bones festes i que participen i es diverteixin.

BONES FESTES DE LA PURISSIMA XIQUETA

La Purissima Xiqueta.

Cuando en algún momento nómbranos a nuestra patrona la Puríssima  Xiqueta y nuestro interlocutor  no es de Benissa o de la Comarca, queda un poco  extrañado del nombre que le hemos dado.


Es verdad, le damos a ese pequeño retablo, un nombre tan sencillo y familiar, que sin perder para nada el respeto, parece que es una madre o tía querida. Esa comparación la hago para incluir a todos los benisseros.  Es lógico que para los no creyentes o no practicantes, más que una fiesta religiosa, sea  una fiesta cívica tradicional.

Pero, estoy seguro, segurísimo, que en el fondo, todos, todos, en algún momento nombramos a la PURÍSSIMA XIQUETA, y lo hacemos con el orgullo de contar con una patrona tan singular.
Con esta crisis, a la que yo llamo la crisis de los insaciables, por ser la consecuencia del nunca saciado deseo humano de poseer sin medida, todo. Y si ese todo es del prójimo, lo desea con más ímpetu, pisoteando cualquier derecho o propiedad sin escrúpulo alguno, deseo que con las limitaciones correspondientes a la situación actual, que todos y cada uno de los hombres y mujeres que participen, sean felices y fomentes durante estos días las cualidades humanas de la hospitalidad, la amabilidad, la alegría y el amor.

Espero que los festeros disfruten, se lo merecen después de un año de trabajo. Tengo tres directamente implicados:  Sari Mayor y Álvaro y Noé Ibáñez. Deseo que el  trabajo de todos se traduzca en unos buenos eventos que contenten y diviertan a todos.

Y DESEO A LOS BENISSEROS UNAS FELICES FIESTAS Y QUE PARTICIPEN Y SE DIVIERTAN.

BONES FESTES DE LA PURÍSSIMA XIQUETA.


No comments:

El palanganer i l' orinal. - El palanganero y el orinal.

Quan veig que un paisà porta a la mà una ampolla d'aigua; tan bén arregladeta, amb precintes, segells, certificats i anàlisi (que cu...